Leden en Instrumenten

Bandleider

Sander is de bandleider van Tempestade! Dit betekent dat hij de man is die alle bandleden tijdens het spelen begeleidt om samen een swingend muzikaal geheel te vormen en je ziet hem dan ook bijna altijd voor de band staan.

Sander drumt al vanaf zijn 13e jaar. Zijn liefde voor ritmiek ontwikkelde zich via funk- en rockbands naar de meer afwisselende en uitdagende ritmes van Latin muziek.

Geïnspireerd door o.a. Red Hot Chili Peppers, Santana en nog veel meer, schrijft hij ook zelf energieke en expressieve nummers voor Tempestade waarvan hij, de bandleden maar vooral het publiek blij worden.

Doré is onze secundaire bandleider. Dit houdt in dat zij tijdens de repetities samen met Sander de bandleden begeleidt. Bij afwezigheid van Sander begeleidt Doré de band.

Doré is sinds 2012 lid van Tempestade. Zij had toen zij lid werd geen muzikale ervaring, maar heeft wel altijd een passie gehad voor muziek.

SanderSander Scheepjens

Doree

Doré van Hirtum

Agogô


De agogô zijn eigenlijk 2 of 3 verschillende cow-bells (koe-bellen) met elkaar verbonden door een gebogen metalen staaf waarmee een melodisch ritme wordt gespeeld.

Micha

Micha Huiskamp

Nathaly

Nathaly van Grinsven

Tamborim


De Tamborim is een trom van ongeveer 20 cm doorsnede met slechts een vel (vergelijkbaar met een tamboerijn zonder bellen). De tamborim wordt met slechts een stok bespeeld. De tamborims zorgen voor het volume van de band door hun specifieke doordringende geluid.

MayaMaya Smits

Sylvia

Sylvia van der Koelen

JeannetteJeannette van der Zande

Chocalho

De shaker versterkt de “groove” (gevoel/ritme/puls) door patronen van zestienden noten.

Geen-foto

Marieke Lenders

Bas

Bas van Hirtum

Repinique

Vanwege het hoge geluid wordt de repinique gebruikt voor meer solistisch werk. De Repinique fungeert ook als “lead drum” van de band (vraag en antwoord) en ook gebruikt als solo instrument en wordt bespeeld met een of twee stokken. Slagen bestaan voornamelijk uit rimshots (slagen op vel en rand tegelijkertijd).

SanderSander Scheepjens

Doree

Doré van Hirtum

Geen-foto

Yvette Claessen

Geen-foto

Kenny v.d. Broek

Snare


De snare-drum wordt bespeeld met 2 drumstokken. De snare-drum is de motor van de band.
Op dit instrument worden vooral rim-shots en drumroffels gespeeld.

Geen-foto

Arno van Haastert

Geen-foto

Linda Vermeulen

Surdo primeira

De surdo’s verzorgen de hartslag van de band.
De surdo is een grote ronde basdrum die bespeeld wordt met een of twee stokken. De primeira heeft de laagste klank van de surdo’s en vormt samen met de segunda de bass-line van de band.

Geen-foto

William van Groningen

Geen-foto

Nadine Claessen

Surdo segunda

De surdo’s verzorgen de hartslag van de band.
De segunda heeft een iets hogere toon dan de primeira en vormt samen met de primeira de bass-line van de band.

Bart
Bart van de Ven

Corrie

Corrie Pit

Surdo terciera


De surdo’s verzorgen de hartslag van de band. De Surdo terciera is de kleinste van de surdo’s en heeft de hoogste toon. De patronen die op de terciera gespeeld worden zijn belangrijke drijfveren voor de ‘swing’ van muziek.

Dirk

Dirk Ruyken

Geen-foto

Barbara Bloemen

Wil je dat jouw foto ook op deze pagina komt te staan?
Meld je dan nu aan om lid te worden!